K včerejšímu dni společnost NETservis s.r.o. spustila prezentaci www.pelvis-klub.cz, což byl v pořadí čtvrtý projekt ve spolupráci s Českou společností podpory zdraví. Dnešním dnem spouštíme pátý projekt, který je z hlediska své cílové skupiny nedůležitější - jeho adresáty nejsou totiž pacienti s danou diagnózou, ale všichni. Stránky www.minutyprozivot.cztotiž pojednávají o zástavě srdce a resuscitaci.

Resuscitace zažívá poměrně zásadní vývojový zlom a ví se o tom poměrně málo. Už i na českém trhu lze za cca 50.000,- Kč zakoupit automatizovaný resuscitační přístroj, který zvládne zcela sám provádět defibrilaci. O tomto úžasném přístroji, který může bez jakékoli nadsázky zachránit nesčetně životů, se toho ví jen velmi málo, resp. obecné povědomí je velmi malé.

Stránky www.minutyprozivot.cz mají přispět k informovanosti veřejnosti o problematice zástavy srdce, fibrilace a resuscitace. Struktura stránek je dle naší spolupráce s ČSPZ již tradiční - tedy informace o samotném důvodu vzniku stránek, popis jednotlivých diagnóz, zajímavé odkazy, zkušenosti a názory. Kromě toho je zde ke stažení i zpravodaj \"Minuty pro život\". Stránkám poskytujeme hosting na jednom z našim serverů.