Turistický ruch v České republice dostává svého názvu a je skutečně rušný. Sektor služeb se tedy velmi snaží poskytovat turistům rozmanité služby, mezi které patří i individuální přeprava osob, zejména oněch osob z jiných zemí. Na poli přepravy jsou nyní nové webové stránky www.prague-airport-transport.com, které s ohledem na SEO (Search Engine Optimization) vytvořila společnost NETservis s.r.o..

Předmětem činnosti zadavatele tohoto projektu, pana Vozky, je doprava osob z letiště do hotelů a zpět, rozvoz obchodních cestujících či doprava osob na jednání, převážně na území hlavního města, ale i do okolí a v podstatě po celé České republice.

Jelikož jsme věděli, že jde o velmi konkurenční prostředí, již od počátku projektu jsem brali ohledy na SEO (optimalizaci pro vyhledávače) a začali jsme tedy i výběrem a zajištěním nejvhodnější domény. Grafický design stránek měl být poutavý a přitom jednoduchý – přesně takový je výsledek, který evokuje pohled na stránku skrze čelní sklo automobilu. Tento vzhled stránek byl na přání klienta doplněn zajímavým prvkem – červenou šachovou figurkou královny umístěnou na spodní straně layoutu, která symbolizuje Red Queen Color Theory.

Stránky obsahují jasné a stručné informace o službě v anglickém jazyce včetně objednávkového formuláře. Pro projekt společnost NETservis s.r.o. zajišťovala jak nákup a návrh domény, tvorbu grafického designu, programování tak i kontinuální provoz stránek na technickém vybavení společnosti – webhosting.