Lovosická Lovochemie, a.s. (člen skupiny Agrofert Holding) se od dnešního dne může pyšnit svou novou internetovou prezentací www.lovochemie.cz, která byla v několika uplynulých týdnech navržena, vypracována a naplněna společností NETservis s.r.o..

Lovochemie, a.s., je největším výrobcem hnojiv v České republice a svým výrobním programem výrazně přispěla k rozvoji českého zemědělství. V současné době je hlavním zaměřením Lovochemie, a.s., výroba a prodej dusíkatých a vícesložkových hnojiv v tuhé i kapalné formě. Historie Lovochemie, a.s. sahá až do samotného počátku minulého století, konkrétně do roku 1904, kdy podnikatel Adolf Schram postavil továrnu na výrobu kyseliny sírové a superfosfátu. Od té doby uplynulo jedno celé století a jako NETservis s.r.o. jsme velmi potěšeni, že jsme mohli být dodavateli internetové prezentace pro tak významnou a velikou společnost v době, kdy začíná ubíhat dalších 100 let její úspěšné existence a její tradice.

Lovochemie, a.s. vyrábí zejména zemědělské produkty, proto byly hlavní barvy prezentace vybrány přesně takové, aby připomínaly klidné a příjemné přírodní barvy našeho venkova - odstíny modré, bílá a místy zelená.

Hlavní stránce dominuje flash animace s ubíhající oblohou. Tato animace je na stránkách k nalezení ještě v dalších dvou variantách (v sekcích Historie a Produkty). Obsah flash animací se mění podle ročního období. Mezi praktičtější části hlavní strany patří předpověď počasí pro nadcházející 4 dny, aktuality a vybrané produkty Lovochemie, a.s.

Návštěvník stránek má díky menu možnost dozvědět se o společnosti a produktech vše podstatné. Menu mu nabízí ve smyslu moderně jednoduché a standardní nabídky základní odkazy: Společnost, Produkty, Ke stažení, Kontakty a Odkazy. Pod záložkou Společnost jsou veškeré informace o společnosti včetně Historie, Struktury, Problematiky bezpečnosti a ekologie... Pro zájemce o zaměstnání je zde i specializovaná stránka pro nabízené pracovní pozice. Záložka Produkty nabízí informace o produktových řadách společnosti Lovochemie, a.s., které jsou rozděleny do 3 kategorií. Detail každého produkty obsahuje i nezbytné informace ke stažení (Výrobkový list a Bezpečnostní list). Každá moderní a otevřená firma do sekce Ke stažení vkládá své vlastní publikace a poskytuje návštěvníkům i své logo - tak je tomu i u Lovochemie, a.s. Kontakty jsou samozřejmostí a pod záložkou Odkazy se skrývá organizovaná minidatabáze odkazů určená především cílové skupině stránek, kterými jsou velkopěstitelé a zemědělci.

Zákulisí prezentace tvoří technické zázemí v podobě hostingových služeb rovněž poskytovaných společností NETservis s.r.o., ale hlavním nástrojem, který vložil moc nad obsahem stránek přímo do rukou pracovníků společnosti Lovochemie, a.s. je propracovaný redakční systém, který umožňuje každou ze 3 jazykových mutací (CZ, EN a DE) separátně měnit rychle, bez vícenákladů a hlavně přesně podle požadavků samotné společnosti a jejího marketingového oddělení. Redakční systém obsahuje správu struktury stránek (umožňuje vytvářet nové kategorie a subkategorie menu), umožňuje pomocí jednoduchých formulářů obhospodařovat produktovou sekci a prakticky všechny sekce stránek (jednoduchým kliknutím lze určit, které produkty se objeví na hlavní stránce prezentace). Díky tomu, že jsou všechna data uložena v databázi, bylo možné na stránkách spustit fulltextové vyhledávaní. V neposlední řadě je třeba uvést, že stránky byly vytvořeny s ohledem na vyhledávací služby (např.: Google) - byly minimálně využívány prvky jazyka JavaScript a na stránky byl nasazen tzv. \"ReWrite-Mod\", který umožňuje vytvořit URL adresu srozumitelnou a optimální pro vyhledávácí roboty. Součástí zakázky bylo i naplnění databáze statickými daty z původní internetové prezentace.