Fytokomplexy, tajemné slovo, pod kterým si lze představit mnohé. Dr. Řádek se rozhodl toto slovo uvést do obecného povědomí a zahájil tak projekt vývoje stránek www.fytokomplexy.cz, který byl po technické stránce zajištěn firmou NETservis, s.r.o.. Tato komplexní prezentace obsahuje administrační systém sestavený přímo na míru klienta a e-shop.

Při tvorbě designu prezentace byl kladen důraz na použití živých a přírodních barev. Barvy jsou na vhodných místech kontrastní, ale ve spojení s ergonomií stránek a rozložení jednotlivých částí se jeví jako velmi vhodné.

O obsah webu se stará speciální administrační systém (redakční systém), který byl vytvořen na míru přímo pro potřeby klienta. Tento administrační systém umožňuje pomocí formulářů, odkazů a zaheslovaného přístupu spravovat obsah stránek – a to především ze strany laiků, tedy lidí, kteří internetové stránky tvořit neumí, ale potřebují mít tuto funkcionalitu pokrytou.

Redakční systém spravuje především herbář léčivých rostlin, který obsahuje vyčerpávající informace o léčivých rostlinách samozřejmě řazené podle různých kritérií a včetně vyhledávání; zdravotní témata: tato část obsahuje seznam zdravotních obtíží a nabízí seznam produktů a léčivých rostlin, která s tímto tématem souvisí; články: články a aktuality všeho druhu; e-shop: systém umožňuje plnou správu e-shopu, který je velmi propracovaný, propojený na ostatní funkcionality, včetně slovníčku.

Mezi další funkce stránek patří vyhledávání nebo možnost newsletteru (možnosti nechat si zasílat o změnách na serveru na vlastní email). Stránky jsou dostupné i z adresy www.pavelradek.cz.