Vůbec první internetové stránky pro Řád bosých karmelitek v Dačicích vytvořila naše společnost NETservis s.r.o. zcela bez nároku na honorář. Požadavky na jejich provedení nebyly příliš rozsáhlé, i v tomto moderním směru řád dodržuje zdrženlivou, ale praktickou klášterní jednoduchost.

Karmel Matky Boží se přestěhoval do Dačic teprve v roce 1997. Sestry se sem přestěhovaly z pražského Karmelu Sv. Josefa s úmyslem založit druhý klášter bosých karmelitek v České republice. Kláštery jsou zasvěceny Matce Boží Panně Marii, která je také jejich hlavní patronkou. Rozhodnutí o vytvoření internetové prezentace kláštera vyplývá z potřeby rozšířit povědomí nejen o klášteře, ale i o řádu samotném.

Design byl navržen jednou ze sester kláštera a je plánovitě velmi jednoduchý. Byl nastaven redakční systém WebRedakce, na němž byly provedeny drobné úpravy. Například umístění foto galerie vpravo na každé stránce. Redakční systém umožňuje kdykoliv a cokoliv dle potřeby aktualizovat. V neposlední řadě byl zřízen webhosting.

Na stránkách je možné najít mnoho informací o řádu bosích karmelitek, o jejich komunitním životě, historii kláštera a mnoho dalšího. Nechybějí fotografie, které se po kliknutí zvětší do velmi příjemné a ostré velikosti.