Developerské projekty rostou doslova jako houby po dešti. České ekonomice se daří a poptávka po vlastním bydlení je stále vysoká. Dokonce je poptávka i po luxusním bydlení. Přesně takové bydlení nabízí projekt Riverside Vrchlabí, v jehož rámci bylo potřeba zajistit i moderní komunikační prostředky – nadstandardní internetovou prezentaci s flash aplikací. Autorem webu je společnost NETservis, s.r.o..

Moderní, použitelná a přehledná internetová prezentace je důležitým aspektem úspěchu takřka všech firem nebo projektů. Společnost Čermák design, s.r.o. si toto velmi dobře uvědomovala a navázala kontakt s naší společností s požadavkem na tvorbu nadstandardního webu, který má obsahovat i pro návštěvníky webu vstřícnou prezentaci jednotlivých domů a bytů pomocí flash aplikace.

Design stránek byl dodán klientem a na společnost NETservis, s.r.o. čekaly následující činnosti: zlom (převedení grafického designu do jazyka XHTML), tvorba flash animace, programování administračního systému. Na adrese www.riversidevrchlabi.cz/Pudorysy/ je přístupná unikátní flash animace, kde jsou modely všech budov. Po najetí kurzorem myši na některé podlaží domu se toto vybarví červenou barvou a po kliknutí se zobrazí půdorys celého podlaží. Uživatel pak může klikat na jednotlivé byty a takto vybraný byt je vždy zvýrazněn barvou – jsou k němu vypsány i základní informace o bytu a možnost stáhnout detail v dokumentu PDF včetně půdorysu.

Ač je technologie flash poměrně nepružná z hlediska změn, podařilo se nám vytvořit administrační systém, díky němuž jsou pracovníci projektu schopni měnit zobrazované údaje i v rámci flash animace.