Společnost NETservis s.r.o. úspěšně dokončila E-shop, jehož základním zaměřením je značková dětská móda. Jako obchod, který je určen nejen pro rodiče, ale také pro jejich děti, oslovuje svou cílovou skupinu příjemnou, až hravou grafikou. Spolupráce s Majlada.cz proběhla na základě dobré zkušenosti s realizací jiného projektu firmy MATPRO, s.r.o., jehož je zadavatelka obchodu pro děti, Milada Pátková, finanční ředitelkou.

Cílem e-shopu zaměřeného na módu pro mladé, ale hlavně pro ty nejmenší, bylo vytvořit něco nového, svým vzhledem odlišného od podobných dětských obchodů. Stránky vynikají barevností, ale přitom nenásilným a nevtíravým provedením. E-shop je velmi jednoduchý pro orientaci, obsahuje různé sekce, které jsou rozlišeny nejen v grafice, ale mají i svá funkční specifika.

Stránky jsou vyvedeny v oranžovo modré barvě, což zcela přirozeně a záměrně evokuje klasické rozdělení holčičího a chlapeckého oblečení. Navigace je velmi jednoduchá a jasná. Každý druh zboží má svou vlastní oddělenou sekci – Oblečení, Šperky, Keramika, Od Majlady. Právě různorodost sortimentu a přizpůsobení grafiky a částečně i funkčnosti je, jak bylo již zmíněno, velkou zajímavostí tohoto e-shopu.

Také zde samozřejmě nechybí klasická specifika internetových obchodů jako jsou přihlášení pod heslem, registrace uživatelů, vyhledávání, nákupní košík a pomoc při zapomenutí hesla. Velkou výhodou je zde možnost nákupu bez registrace, kdy je třeba zadat pouze doručovací adresu a volbu platební metody. Náhodným zákazníkům tak odpadá nutnost zdlouhavého vyplňování údajů.

Provedenými činnostmi, jimiž se naši programátoři mimo jiné zabývaly, byla digitalizace a úprava loga, grafika e-shopu, zlom, programování s vývojem univerzálního e-shopu, hosting, favicon. Provoz byl podpořen SEO optimalizací, registrací v katalozích zboží a PPC kampaněmi. Klient má samozřejmě možnost si veškerý provoz e-shopu obstarávat sám, pomocí intuitivní a nenáročné administrace, včetně zadávání případných slev na vybraný sortiment.