K dnešnímu dni spustila společnost NETservis s.r.o. novou součást internetové prezentace týdeníku RESPEKT, který je jejím dlouholetým klientem. RESPEKT je znám svými originálními obálkami a nejen v tomto ohledu slavil již v minulosti úspěchy v soutěži o nejlepší obálku. RESPEKT se rozhodl zjistit od svých čtenářů, které obálky za rok 2007 se jim nejvíce líbily, a to by mělo pomoci redakci při výběru obálek, které do soutěže přihlásí.

Týdeník RESPEKT se již delší dobu snaží o maximální využívání internetových technologií. Cílem je co možná nejvíce zapojit čtenáře do dění na www.respekt.cz, získávat zpětnou vazbu a poskytnout přístup k týdeníku čtenářům ze zahraničí (např. prostřednictvím elektronického archivu). O vývoji v tomto ohledu svědčí i nedávno zavedené SMS mikroplatby za zpřístupnění konkrétního článku (tisková zpráva zde).

Není se tedy čemu divit, když RESPEKT vyhlásil anketu mezi čtenáři s cílem vybrat nejlepší obálku z roku 2007. Společnost NETservis s.r.o. naprogramovala anketu pro čtenářské hlasování, ve kterém bylo ve třech po sobě jdoucích týdnech představeno všech 51 obálek. Vítězné obálky budou sloužit jako podklad redakci RESPEKTu pro rozhodování o tom, které obálky nominují do soutěže, kterou pořádá Unie vydavatelů ČR.