Program na letošním prezentačním CD české pobočky společnosti DHL vyrobila společnost NETservis s.r.o.. Grafické ztvárnění, tvorba tiskovin, zajištění lisu CD a především komunikaci s DHL zajišťovala agentura GARP.

Tato subdodávka pro DHL byla jedním z největších projektů letošního roku. Předmětem zadání agentury GARP bylo vytvoření interaktivního CD pro klienta DHL. CD bylo vyrobeno ve 4 jazycích (ČJ, AJ, NJ, FJ) a kromě prezentace produktů ve formě HTML stránek či PDF dokumentů zde bylo umístěno několik interaktivních prvků. Jednalo se především o kalkulátory, které jsou přístupné i na internetových stránkách společnosti DHL (zde). Složitý, komplikovaný a variabilní systém kalkulace ceny mezinárodní, nákladní či vnitrostátní přepravy byl naprogramován za pomoci skriptovacího jazyka JavaScript, který byl ve spojení s HTML prakticky jedinou možností jak vyhovět požadavkům klienta.

Kromě tzv. cenových kalkulátorů, které čerpali a čerpají svá data z ceníkových tabulek bylo nutné vytvořit modul, který by uměl vygenerovat a vytisknout ceník každé dané služby. Na CD kromě jiného naleznete převodník jednotek, hru piškvorky a mapu světa s vyznačenými městy (cca 150 měst), kde se při najetí kurzoru myši na město objeví místní čas. Velmi náročnou částí pro naše kodéry (nikoliv programátory, kteří pracovali na kalkulátorech) bylo zpracování mapy kontaktů po ČR, kde se objevují seznamy kontaktů při najetí myší na dané město, seznamy kontaktů dle produktů, seznamy dle abecedy atd.

Po dokončení tohoto CD nadešel čas na druhou část subdodávky - tzv. Publisher. Jedná se o nástroj (aplikaci naprogramovanou v objektovém prostředí), která umožňuje obchodníkům ze společnosti DHL vytvářet individuální CD s VIP cenami, vlastními osloveními atd. Jedná se o komplexní nástroj, díky němuž lze dělat nesčetné množství akcí. V průběhu několika následujících měsíců jsou naplánovány některé aktualizace (změny nastavení zemí po vstupu Bulharska a Rumunska do EU). Věříme, že v nadcházejícím roce budeme v započaté spolupráci pokračovat.