Společnost NETservis s.r.o. v návaznosti na dlouholetou spolupráci s týdeníkem týdeníkem Respekt vytvořila na internetové prezentaci nový systém plateb. Čtenáři, kteří nemají pravidelné předplatné, a zajímá je například jen jeden zajímavý článek, si ho mohou zakoupit prostřednictvím SMS.

Určitě se každému již někdy stalo, že hledal informace a našel ideální článek, jenže pouze pro předplatitele. V takovém případě si dotyčný samozřejmě předplatné nepořídil. Týdeník Respekt si byl tohoto problému vědom, a ačkoli se jedná o minimum návštěvníků, kterým je tato služba určena, rozhodl se vyjít jim vstříc. Respekt se proto obrátil na NETservis s.r.o., aby společně prohloubili několik let trvající spolupráci na vývoji www.respekt.cz.

Systém je poměrně jednoduchý – snaží-li se někdo přečíst zamčený článek, tj. pouze pro předplatitele, je s tímto faktem seznámen a ihned jsou mu nabídnuty informace o možnostech získání předplatného a to včetně nových SMS plateb. Využije-li návštěvník možnost SMS platby za článek, jednoduše napíše SMS v zadaném formátu na uvedené telefonní číslo a v zápětí mu na mobilní telefon přijde další SMS, která obsahuje přístupový kód. Toto heslo návštěvník napíše do příslušného políčka na stránkách a následně si může požadovaný článek přečíst. Tento systém nemohl vzniknout bez spoluúčasti s telekomunikačním partnerem, společností Erika, která zajišťuje SMS část a na společnosti NETservis s.r.o. je samotný přihlašovací systém a kontrola přidělených hesel.