Národní muzeum je dlouholetý a vážený klient NETservisu. Společně máme za sebou již několik zajímavých projektů, např. redesign webu či databázi pro hodnocení kvality muzeí s názvem Do Muzea! Tentokrát šlo o vytvoření webové prezentace pro ojedinělou expozici s divácky přitažlivým titulem Smrt – Death.

Výstavní cyklus o životě s názvem Smrt propojil většinu pražských objektů Národního muzea. Celkem 6 velkých výstav probíhalo např. v Národopisném muzeu, Náprstkově muzeu či v Českém muzeu hudby. Jednotlivé cykly výstav chtějí přiblížit návštěvníkům fenomén smrti jako neoddělitelnou a samozřejmou součást našeho každodenního života. Návštěvníkům také představují historickou a současnou inspiraci tímto tématem v hudbě, v umění a dalších uměleckých směrech.

Ke každé výstavě je zde k dispozici podrobný popis, ve většině případů včetně videa a kvalitních fotografií. Na tomto webu je propojeno 7 grafických stylů a kromě češtiny nabízí také anglickou jazykovou mutaci. Zajímavostí je animace lebky na homepage.