Dnes jsme spustili rozsáhlý a propracovaný rezervační systém na adrese www.hotels-in-czech.com. U společnosti NETservis s.r.o. si jej objednala společnost B-Group, spol. s r.o., jejímž oborem činnosti je incoming – zaměřuje se na poskytování ubytovacích a jiných služeb turistům mířících do České republiky. Zakázka byla z naší strany řešena komplexně a poskytla dle našeho názoru ideální řešení.

Incomingová agentura B-Group, spol. s r.o. poskytuje služby spojené s návštěvou především našeho hlavního města. Základní požadavky kladené na prezentaci tak především byly: design s motivem Prahy, vytvoření rezervačního systému s databází hotelů a možností okamžité rezervace hotelového pokoje, nepřeberné množství informací o Praze a České republice, akce, platební systém a propracovaný administrační systém.

Všechny tyto aspekty jsme nejprve podrobně zaznamenali do vstupní analýzy, která se následně změnila v takřka 60tistránkovou technickou specifikaci. Ta tvořila „stavební“ plán, podle kterého postupovali programátoři. Propracovaná specifikace od projektového koordinátora a velmi kvalitní design od grafika byly základními stavebními kameny celého rozsáhlého projektu.

Hlavní částí rezervačního systému je databáze ubytovacích zařízení, kam si zadavatel nebo smluvní hotely mohou sami, pomocí redakčního systému sestaveného na míru, vkládat nová ubytovací zařízení, přiřazovat k nim informace a fotogalerie. Druhým krokem v takovém případě je nastavení kapacit a cen. Každé ubytovací zařízení má pro každý den v roce samostatné nastavení v podobě počtu pokojů a počtu míst. Vše je kombinováno s cenami, které jsou rozdílné podle pracovního či víkendového nebo svátečního dne a samozřejmostí je zcela volná ruka příslušného hotelu při nastavování sezón (libovolná období, pro které platí jiné ceny – například pro Velikonoce, Vánoce, Silvestr, letní sezónu atd.). Kromě toho lze nadefinovat i special offer – akční nabídky. Systém má nastaven i propracovaný systém slev.

Na tento základní modul jsou navázány doplňující informace, mezi které patří například novinky, nabídka doplňujících služeb (například transfery mezi ubytovacím hotelem a letištěm). Nechybí samozřejmě ani obecné turistické informace především o České republice. Všechny tyto informace jsou spravovány redakčním systémem, který byl pro potřeby B-Group, spol. s r.o. vytvořen kompletně celý na zakázku.

Pro klienty jsme připravili i pohodlnou službu v podobě možnosti zaplacení platební kartou přes systém Global Payments (PayMUZO). Samozřejmostí je i možnost zadat aktuální měnový kurz Eura.