Rekonstrukci webu spacedepartment.cz si u naší společnosti NETservis s.r.o. objednalo Ministerstvo dopravy ČR. Požadavek na úpravu webu vzešel z interního auditu se snahou o snížení nákladů na aktualizaci a provoz oproti dosavadnímu řešení.

Odbor kosmických technologií a družicových systémů zajišťuje v rámci Ministerstva dopravy České republiky projekty a závazky, kterými se Česká republika podílí na realizaci kosmických aktivit v rámci Evropské Unie. Odbor je rozdělen do dvou spravujících složek: Oddělení Evropské kosmické agentury a kosmických programů a Oddělení Galileo, ITS a GMES. Obecným cílem odboru je vytvářet v ČR podmínky pro rozvoj národního kosmického sektoru a efektivní zapojení státních orgánů.

Na nově vznikající web byl nasazen redakční systém WebRedakce, který byl výrazně přizpůsoben potřebám klienta. Zajímavostí je, že prezentace obsahuje systém pro správu registrovaných institucí - databázi průmyslových a akademických subjektů. Do této databáze se mohou subjekty přihlásit pomocí registračního formuláře. Po schválení administračním pracovníkem získají přístup do sekce vyhrazené pro tyto subjekty, kde mají možnost poskytnout další rozšířené informace o sobě vyplněním dodatečných dotazníků.

Grafika webu byla převzata, přizpůsobena aktuální trendům a upravena pro cílovou skupinu. Systém byl oproti původnímu řešení rozšířen o specifickou intranetovou sekci.