Základními trendy, které dnes Střední průmyslová škola strojírenská v Plzni dlouhodobě sleduje, jsou počítačová podpora vybraných činností ve strojírenství a prolínání různých oborů. Z důvodu měnícího se vkusu a obecných nároků na design internetových prezentací bylo potřeba zrekonstruovat také webové stránky. Modernizací a vylepšením byla pověřena společnost NETservis s.r.o.

Na vylepšených stránkách naleznete mnoho dalších informací týkajících se školy, vyučujících, studentů a jejich předmětů. Bylo vytvořeno přátelské administrativní rozhraní redakčního systému WebRedakce, které dovoluje stránky jednoduše aktualizovat a činí tak celou prezentaci dynamickou.
Byla provedena grafická úprava stránek, které nebyly původně příliš vstřícné k jejich návštěvníkům a uživatelům. Dále byly stránky naplněny daty, takže tam nyní najdete nejen informace o všem co se týká Střední průmyslové školy strojírenské v současnosti, ale i o jejím historickém vývoji a mnoho dalšího.
Web samotný má prostou podobu školních stránek, které bez příkras splňují svou základní funkci informovat studenty o aktualitách, zájemce o studium o podmínkách přijetí, obsahuje klasifikace rodičů a učitelů a mnoho dalších. Vzhled je klasický a přehledný, tzn. menu vlevo a v horní části stránek, obsah uprostřed.