Cílem zakázky, kterou zadalo Národní muzeum naší společnosti NETservis s.r.o., bylo vytvořit zcela nový design již existujících a rozsáhlých internetových stránek muzea. Celý projekt byl realizován s ohledem na náročnost klienta a také na fakt, že i původní verze stránek byla vytvořena naší společností.

Fenomén Národního muzea snad není nutné příliš představovat. Základním požadavkem komplexního webu byla přirozeně vysoká přehlednost vzhledem k vysokému počtu návštěvníků. Stránky obsahují kompletní informace o všech stávajících expozicích, což vyžaduje vysokou míru aktualizace. Velmi důležitou součástí je také jejich uzpůsobení zdravotně hendikepovaným občanům.

Národní muzeum České republiky je naším dlouholetým a renomovaným klientem. V lednu roku 2005 byla firma NETservis s.r.o. pověřena vytvořením originálních webových stránek. Byly vyvinuty na doméně mn.cz s požadavkem na vysokou přehlednost a dobrou přístupnost. Měnící se vkus a vývoj doby však po čtyřech letech donutil Národní muzeum nechat zmodernizovat a přizpůsobit stávající internetovou prezentaci.

Pro vytvoření dobrého redesignu byl použit redakční systém na zakázku, byla kompletně přetvořena grafika. Struktura webu a web samotný, ověřený mnohaletým užíváním, však zůstal stejný.