O upravení starého webu naši společnost NETservis s.r.o. požádala firma Business Media s.r.o. Portál jsme importovali od konkurenční WDF s klientovým požadavkem o jeho kompletní profesionální redesign.

Společnost Business Media s.r.o. provozuje internetový portál stavbaweb.cz. Ten slouží jako rádce pro odbornou architektonickou veřejnost, památkové úřady a laické zájemce o architekturu. Zveřejňuje aktuální informace z oboru architektura a stavebnictví, podrobné zpravodajství o stavbách, reference stavebních a dodavatelských firem a informace o produktech ve stavebnictví. Registrovaným uživatelům je zasíláno upozornění na nové články.

Cílem projektu bylo udělat kompletní redesign starého webu a vytvořit nové administrační rozhraní včetně mailingu. Klientovým dalším přání bylo, aby bylo možné sledovat aktivitu uživatelů. Proto jsme za pomoci Google Charts API vytvořili přehledně vykreslené grafy o tom, jak je ten který článek navštěvován a jak je který z uživatelů aktivní.

Na novou internetovou prezentaci byl nasazen Redakční systém WebRedakce, který byl upraven dle potřeb klienta a to zejména v oblasti publikování článků. Byl vytvořen již zmíněný mailingový nástroj, byl zřízen webhosting a klientovi bylo umožněno, aby si sám mohl spravovat své reklamní bannery.