Moderní komunikační a informační technologie pronikají do všech oborů lidské činnosti – i do prodeje stavebnin. Společnost M-Servis se zabývá prodejem stavebnin a požádala naší společnost NETservis, s.r.o. o dodání internetových stránek sloužících pro poměrně rozsáhlé informování zákazníků M-Servisu. Abychom vyhověli požadavku, nasadili jsme vlastní redakční systém WebRedakce.

Obsah stránek společnosti M-Servis je poměrně rozsáhlý. Bylo proto velmi vhodné použití importu obsahu z CSV souboru (varianta uložení tabulky z programu MS Excel). Hlavní a nejdůležitější částí systému je samotná WebRedakce, která umožňuje svým uživatelům, laikům v oboru tvorby internetových stránek, zcela plnohodnotně měnit obsah webu. Všechny změny probíhají v zabezpečené oblasti.

Možnosti systému WebRedakce mohou na 99% zastoupit všechny editační potřeby klienta – kromě zásadních změn struktury prezentace umožňuje všechny běžně potřebné úkony: měnit strukturu a položky v menu, měnit texty pomocí přiloženého textového editoru po vzoru MS Word, přidávat, měnit a mazat články, nahrávat fotogalerie, soubory ke stažení, ankety atd.

Samozřejmostí je možnost ovlivnění obsahu hlavní strany – například umístění novinek apod. NETservis, s.r.o. poskytuje stránkám společnosti M-Servis i technickou podporu v podobě hostingu.