Práce sdružení vlastníků jednotek (nástupce klasického bytového družstva) může být velmi usnadněna internetovou prezentací vybavenou administračním systémem. Právě takovou internetovou prezentaci k dnešnímu dni zprovoznila společnost NETservis, s.r.o..

Náplní práce pověřeného vlastníka nebo představenstva sdružení vlastníků jednotek (SVJ) je především správa domu a komunikace s členy SVJ. Právě komunikace je nejnáročnější složkou zejména z hlediska času. V tomto ohledu nastupuje interaktivní internetová prezentace a celou situaci velmi usnadňuje, urychluje a ruší prostoje.

Redakční systém společnosti NETservis, s.r.o. (CMS systém) byl během několika málo dnů nainstalován na adresu SVJ a to se svým základním grafickým designem. Použití tohoto základního vzhledu snižuje náklady i rychlost zavedení systému a na čistě funkční potřebu SVJ není třeba vytvářet individuální design. Provoz serverového prostoru (hostingu) byl poskytnut na jeden rok zdarma, zejména v důsledku nevýdělečného charakteru SVJ.

Systém umožňuje všem uživatelům sdílet informace pomocí aktualit rozřazených do jednotlivých sekcí, spravovat sekce a hlavní nabídku stránek, nahrávat fotografie a soubory a používat diskuse. Velmi potřebnou funkcí systému jsou RSS kanály, díky kterým se uživatelé stránek dozvědí o novinkách, aniž by prezentaci jako takovou navštívili.