Společnost NETservis s.r.o. byla v tomto případě požádána o vytvoření individuálního redakčního systému a to přímo na míru zadávající společnosti Stratex Communication s.r.o. Firma Stratex Communication s.r.o. spolupracuje se společností Quelle a jejich požadavkem bylo vytvořit webové stránky, které by zákazníkům světoznámé společnosti poskytovaly různé tipy na výlety, na kulturní akce apod.

Dalším požadavkem bylo, aby sami zákazníci mohli své tipy na výlety zadávat pomocí e-mailu na www.qlife.cz, a to včetně fotografií, a sdílet je tak s ostatními zákazníky.

Ke splnění všech těchto kritérií bylo potřeba udělat následující: byl proveden zlom grafiky do XHTML, veškeré programování a dále byl zajištěn dodavatel pro předpověď počasí, kterou naleznete hned na hlavní straně.

Protože se jedná o redakční systém na zakázku, vytvořená internetová prezentace je v podstatě téměř celá dynamická. Zmiňovaná předpověď počasí na hlavní straně se získává ze serveru inpocasi.eu, lze měnit obrázek i odkazující URL v úvodním banneru, v horizontálním menu lze měnit, přidávat či ubírat položky (například letní/zimní výprodej). Dále je možné editovat „zajímavé dny“ a to jak text, tak i obrázek a samozřejmě datum.

Další zajímavou dynamickou částí prezentace je již zmiňovaná možnost vkládat samotnými uživateli webových stránek vlastní tipy na výlety nebo kulturní akce včetně fotografií. Svůj tip odešlete pomocí e-mailu přímo na stránkách qlife.cz a po schválení administrátorem je uveřejněn mezi ostatními ve složce Vaše tipy. Zvolený tip měsíce může být označen jako TIP MESICE. Jeho foto galerie se pak ukazuje v pravém sloupci.

Odkazy Pro celou rodinu: tip na výlet, Co se děje, aneb kam za zábavou, Trocha pohybu nezaškodí a Kde nesmíte chybět, tedy články dostupné z hlavní strany je také možné samostatně editovat. Zajímavostí jsou zde zelené „prolinky“ odkazující na další zajímavé tipy a informace na stránkách Quelle. Tato klíčová slova lze také podle potřeby měnit a doplňovat.

Po každé úpravě se automaticky generuje mapa webových stránek.

Společnost NETservis s.r.o. vytvořila individuální redakční systém pro Stratex Communication s.r.o. za pouhé dva týdny. Stránky jsou přehledné, zajímavé a poskytují svým uživatelům neocenitelné informace o kulturních vyžitích.