Kvalitní platební systém se stává stále důležitější součástí webových stránek. Život je stále rychlejší a každý si rád vyřídí své platby z poklidu svého křesla. To je zcela jasné i týmu z Penzionu Platan, který projekt administrace objednávek a platebního systému zadal naší společnosti NETservis s.r.o.

Penzion Platan a jeho majitel Milan Pešek je naším dlouholetým klientem. Penzion je situován v rušné turistické části Prahy 1. Orientuje se zejména na zahraniční klientelu, proto má stránky provedeny v anglické, německé a ruské mutaci, nikoli české. Chce svým zákazníkům umožnit co nejjednodušší a nejpříjemnější způsob úhrady za provedené služby ubytování.

Tým Penzionu Platan nás požádal o zajištění a zprovoznění individuálního platebního systému na karty. Ten není co do objemu a funkčnosti příliš složitý, o to více je však efektivní. Penzion Platan má nyní možnost nastavit pro klienta platbu, následně mu odeslat emailem odkaz, na který se po kliknutí zákazník dostane do platební brány 3D Secure České Spořitelny. Po provedení platby pomocí karty mu ihned přijde potvrzení o zaplacení. Kvůli platebnímu systému jsme zajistili SSL certifikát a pronajímáme pro potřeby certifikátu i unikátní IP adresu. Důležitým důvodem, proč se Penzion rozhodl pro platební systém, byla snaha o zvýšení bezpečnosti a zrychlení práce zaměstnanců penzionu.

Po zřízení webhostingu bylo nutné vše vyřídit s bankou, systém zprovoznit, vytvořit systém plateb. To vše bylo ve spolupráci s bankou testováno a následně spuštěno. Systém na správu objednávek eviduje platby a jejich aktuální stavy. Příjemnou zajímavostí je to, že při zadávání platby má každý zákazník možnost vybrat si potřebný jazyk, jehož pomocí s ním systém následně komunikuje.