Světlo světa k dnešnímu dni spatřila nová aplikace na serveru týdeníku RESPEKT. Autorem a dodavatelem je společnost NETservis s.r.o., která pro RESPEKT zajišťuje internetové stránky a jejich provoz již od roku 2000. Nová aplikace rozhovory.respekt.cz slouží k snadnému moderování online rozhovorů s veřejně známými osobnostmi.

Týdeník RESPEKT od září 2007 změnil od základů svůj formát. S touto změnou šli ruku v ruce designové i funkční změny celé internetové prezentace. O těchto změnách jsme Vás informovali v tiskové zprávě z 3. září 2007 (viz zde).

Nová funkce s názvem online rozhovory (rozhovory.respekt.cz) slouží především čtenářům a návštěvníkům serveru. Umožňuje jim totiž pokládat dotazy na předem avizovanou osobnost. Mezi prvními aktéry rozhovorů nalezneme šéfredaktora RESPEKTu Martina M. Šimečka, režiséra Tomáše Vorla, novinářku Petru Procházkovou a zpěvačku Moniku Načeva.

Po vyhlášení nového rozhovoru je návštěvníkům umožněno pokládat dotazy, které se v systému uchovávají a ve chvíli, kdy usedne adresát dotazů ke speciálnímu rozhraní, tak postupně na jednotlivé dotazy odpovídá. Svým způsobem aplikace připomíná klasickou diskuzi, nicméně je výrazně upravena pro potřeby RESPEKTu. Aplikace ROZHOVORY byla ze strany společnosti NETservis s.r.o. dodána ve velmi krátkém termínu řádu dnů.