Pohodlné platby platební kartou vyžaduje na svých stránkách stále více firem. Náš dlouhodobý klient Autoškola Horázný došla k témuž rozhodnutí. Objednala si u naší společnosti NETservis s.r.o. objednávkový systém a platební bránu u České spořitelny a.s.

Firma Autoškola Horázný se pohybuje na českém trhu již mnoho let. Specializuje se na provoz vysoce profesionální autoškoly a patří mezi největší v Praze. Nabízejí kursovné řidičům, kursovné na splátky, kondiční jízdy, výcvik téměř pro všechny skupiny řidičů a poradenskou činnost v dopravě, zejména v oblasti přestupků a jejich bodového zhodnocení.

Cílem projektu bylo umožnit návštěvníkům objednat si kondiční jízdy a pohodlně si je ze svého domova zaplatit kartou. To je pro Autoškolu Horázný veliké usnadnění zdlouhavých administračních povinností.

Byl naprogramován systém na objednávky, kde si klient může sám editovat položky, které se mu nabízejí. Společně s ním byl vytvořen také program na jeho správu. Byla vytvořena platební brána a s pomocí České spořitelny a.s. otestována a spuštěna.

Samotný proces placení je velmi jednoduchý. Návštěvník si nakliká svoje údaje a objedná si potřebný počet hodin kondičních jízd. Objednávka se uloží do systému a vzápětí je odeslán email do autoškoly. Tam po zalogování do systému zkontrolují zadané údaje, případně změní objednávku na základě telefonátu s návštěvníkem. Po kliknutí na knoflík se návštěvníkovi vygeneruje a automaticky pošle výzva k platbě a to buď pomocí bankovního převodu nebo platební bránou, tedy kartou. Pokud klient zaplatí kartou, v systému se to ihned objeví. Návštěvník zadává údaje o své kartě přímo bance, takže se nikdo z Autoškoly Horázný nedostane k číslům karet. Je tak zajištěno bezpečí peněz klienta, a to i proto, že banka vyžaduje SSL zabezpečení atd.

Výhodou nově vzniklého objednávkového systému je také to, že jeho administrátor si může sám nadefinovat položky, které se klientovi nabízejí.