Roboti na Marsu – i to je svým způsobem obor společnosti UZIMEX PRAHA, spol. s r.o., pro kterou společnost NETservis s.r.o. k dnešnímu dni spustila zbrusu novou a propracovanou internetovou prezentaci. Špičkové technologie do automatizace a robotizace tak dostaly nový internetový rozměr.

UZIMEX PRAHA, spol. s r.o. je dceřinou společností UZIMEX AG Švýcarsko a zastoupení pro Českou a Slovenskou republiku zde bylo založeno v roce 1992. Obchodní sortiment tvoří výrobky od renomovaných strojírenských firem, se kterými jsou uzavřeny smlouvy o zastoupení. Hlavní oblastí jsou výrobky pro špičkové technologie do automatizace a robotizace a měřicí technika. V současnosti jsou některé součástky dodané Uzimexem součástí robotů Spirit a Oportunity, kteří již třetím rokem jezdí po povrchu Marsu.

Stránky www.uzimex.cz obsahují několik dynamických součástí a to včetně propracovaného systému produktů. Produkty jsou řazeny do rubrik (následně i do podsekcí) a také podle výrobců. Ke každému produktu je možnost připojit související soubory ke stažení, tabulky s technickou specifikací, obrázky, popis atd. Další částí jsou novinky, u kterých lze pomocí administrace nastavit související produktové řady, což se zobrazí při zobrazení novinky jako takové. Při prohlížení novinek lze filtrovat novinky podle roku. V rámci archivu souborů ke stažení lze prohlížet Články, Katalogy, Návody, Software a Výkresy. Kvůli optimalizaci pro vyhledávače se používá i tzv. ReWrite mod, který zobrazuje srozumitelná URL. Nechybí samozřejmě ani vyhledávání umístěné na každé stránce společně s rychlými odkazy.