Společnost ANETservis, s.r.o. na zakázku týdeníku Respekt kompletně přepracovala Ainternetový server tohoto populárního magazínu, který teď disponuje velmi moderními možnostmi a technologiemi, nadále však i nezaměnitelným osobitým vzhledem.

Internetové stránky Reflexu v dnešní podobě obsahují vše, co by kvalitní PHP prezentace či magazín obdobného druhu neměl postrádat. Již při prvním pohledu na web každého návštěvníka nutně musí upoutat neobvyklý až možná svérázný design, který ale nijak nepřekvapí pravidelné čtenáře papírového periodika. Na druhou stranu se ale podařilo při návrhu grafického a ovládacího rozhraní sjednotit všechny složky a položky webu tak, že vyznívají i při první návštěvě velmi přehledně, srozumitelně a čtenář se tak orientuje rychle nejen v samotném textu, ale i okolní navigaci, což je v současné době asi největší problém obdobně zaměřených zpravodajských či komentátorských serverů.

Hlavní součástí stránek jsou pochopitelně články a komentáře; z notné části převzaté z klasického vydání, ale uživatel má hned několik možností, jak se k jejich obsahu dostat. Předně nechybí obsah a fotografie aktuálního čísla a stejně tak i všech zbývajících již od roku 1990, což je, co se českého internetu týče, skutečná rarita. Samozřejmostí je pochopitelně i hned několik způsobů vyhledávání, např.: podle „hesla“ či dřívějších vydání. Úzce zaměřené či aktuální články jsou pak řazeny do samostatných kategorií mezi něž patří třeba Válka v Iráku, Vstup do EU či Volby 2002.

Součástí magazínu je i několik diskusí na aktuální témata, kde čtenáři mohou veřejně prezentovat své názory či komentáře k současným problémům nebo článkům samotným. Velmi příjemným doplňkem stránek je i sekce věnovaná přeloženým článkům do anglického jazyka. Nechybí ale ani standardní kategorie jako Kontakt, Předplatné či Inzerce, jejichž význam a smysl je, myslím, všem naprosto zřejmý.

Tvůrci webu však mysleli především na své uživatele, a tak v obsahu nechybí ani položka s ohlasy čtenářů. Dlouholetým čtenářům a příznivcům Respektu se pak jistě zalíbí i možnost stáhnout si jednu z šestice tématicky zaměřených „tapet“ na plochu operačního systému, a to hned ve dvou nejčastěji užívaných rozlišeních. Pro ty zvídavější a hloubavější je připravena dokonce volně stažitelná výroční zpráva společnosti.