Na stránkách certifikační autority CQS až do dnešního dne fungoval původní vyhledávací systém, pomocí kterého mohli návštěvníci stránek nahlížet do registru certifikovaných subjektů. Systém měl však jednu nevýhodu – dokázal podat info pouze o tom, zda některé firmě byla udělena certifikace, ale nebylo možné zjistit, zda je certifikace stále platná. Společnost NETservis s.r.o. k dnešnímu dni spustila novou verzi tohoto systému.

Nový vyhledávací systém dokáže onu nevýhodu vyrušit – eviduje totiž nově u každé certifikace období platnosti a jeden ze 4 stavů: platné, pozastavené, odejmuté a po době splatnosti. Každý z těchto stavů má své příčiny i důsledky, ale jen stav „platné“ dává návštěvníkovi jistotu, že firma, jejíž certifikaci si chce ověřit, má stále platnou certifikaci.

Začátkem 90. let se několik certifikačních orgánů dohodlo na spojení. Tak vznikl velký certifikační organ CQS, který je akreditován pro udělování certifikací nejen systému jakosti. Portfolio udělovaných certifikátů je široké – v současnosti nabízí přes 20 certifikátů. Každý návštěvník si ve vyhledávacím systému ještě může navolit, kterého konkrétního certifikátu se jeho vyhledávání týká. Hlavní součástí nového systému je rozšířená databázová struktura, která dokáže pojmout více informací každé konkrétní certifikaci. Pro zahraniční společnosti je připravena i anglická verze vyhledávacího systému, která je důležitá především pro případné investory.