Společnost NETservis, s.r.o. spustila další ze svých projektů – server www.free-wifi.cz. Jedná se o celorepublikový katalog přístupových bodů připojení WiFi. Server se ale specializuje pouze na takové přístupové body, které jsou zcela zdarma poskytovány restauracemi, obcemi, školami atd.

WiFi je moderním trendem bezdrátového internetu. Český vzdušný prostor je doslova prošpikován WiFi signálem, ale mnohdy šifrovaným. Potřebujeme-li připojit svůj notebook na internet a nemáme peníze nebo je nechceme platit, jaké máme možnosti? Kdo se v dané lokalitě nevyzná, nemůže vědět, kde je free WiFi. Této nevědomosti bychom rádi učinili přítrž a poskytli sobě, přátelům a především veřejnosti možnost snadno a rychle vyhledat objekty či lokace s free WiFi.

Internetová prezentace www.free-wifi.cz není co do funkčnosti a možností příliš složitá. V duchu úsloví „v jednoduchosti je síla“ zde návštěvníci naleznou především to co hledají – tedy několik způsobů jak získat informace o free WiFi ve svém okolí. Mohou využít interaktivní mapu České republiky rozdělenou na kraje a analogicky i mapu hlavního města Prahy rozdělenou na městské části. Po kliknutí na daný region se zobrazí seznam všech evidovaných free WiFi přístupových bodů. Samozřejmostí je vyhledávání textové (v záznamech) nebo v mapách, výsledkem čehož je zobrazení mapy s vyznačenými místy a možností posunu.

Stránky jsou vybaveny diskusním fórem a samozřejmě modulem pro přidávání nových přístupových bodů – každý může přidat do databáze záznam a stavět tak rozsáhlejší databázi i pro ostatní. Systém je založen na principu využívání map společnosti Google a pro cizince je zde připravena i anglická mutace stránek.

Stránky jsou přístupné z několika adres: www.free-wifi.cz, www.wifi-free.cz, www.wifi-pripojeni.cz a www.wifi-internet.cz.