Dnešním dnem byly spuštěny internetové stránky společnosti MATPRO s.r.o., která působí na českém trhu již od roku 1991 – je součástí sítě prodeje produktů společnosti NORMA Germany GmbH a je nově prodejcem nářadí společnosti Zbirovia a.s. Autorem této prezentace je společnost NETservis s.r.o.. Součástí projektu byla i tvorba ilustrační flash animace.

Pan Zdeněk Matoušek založil firmu v roce 1991, co by živnostník. Od roku 2003 se společnost přeměnila na společnost s ručením omezeným. Od samotného počátku je distributorem produktů společnosti NORMA Germany GmbH (dříve Rasmussen GmbH), mezi které patří různé příslušenství k hadicovým a potrubním systémům. Od roku 2008 je společnost distributorem nářadí firmy Zbirovia a.s. V postupném rozšiřování sortimentu hodlá MATPRO s.r.o. pokračovat.

Loga NORMA Group a Zbirovia a.s. byla základem pro tvorbu designu prezentace, resp. jejich barevnost. Mezi jedním z požadavků klienta byla sladěnost s těmito logotypy tak, aby vhodně zapadaly do designu. Zejména proto byly vybrány podobné odstíny modré, červené a bílé do pozadí textové části. Netradičně řešená struktura rozložení prvků na stránce umožnila velmi vhodné umístění decentní flash animace, kde se postupně střídají různé produkty.

Z dostupných informací zde samozřejmě nechybí kontakty, informace o společnosti, ceníky a přehled produktů – ten je v případě obou skupin produktů řešen přítomností PDF dokumentu ke stažení. Produkty ze skupiny NORMA Group jsou však přístupné přímo na webu – je zde klasický katalog produktů včetně obrázků umístěn v klasické stromové struktuře kategorií, jejichž grafické znázornění je více než netradiční.