V dnešní modernizované době patří kvalitní osobní internetová prezentace mezi nezbytné součásti image politiků. Pan poslanec Jan Schwippel si toto uvědomoval již před více než 5 lety. Ve spolupráci se společností NETservis s.r.o. byly nyní spuštěny zbrusu nové stránky www.janschwippel.cz.

Původní internetová prezentace pana poslance Ing. Jana Schwippela, CSc. byla společností NETservis s.r.o. vytvořena v roce 2002 - byla to prezentace ryze statická, a proto nebyla vybavena administračním systémem. K dnešnímu dni jsme spustili stránky zbrusu nové, které výše uvedený nedostatek řeší. Nový design a kompletní administrační systém umožňují flexibilní a především levnější správu celé prezentace.

Nové stránky nabízejí několik zajímavých možností. Uživatel administračního systému může dle svého uvážení psát a zveřejňovat články ve stylu zpravodajských serverů. S tím úzce souvisí i administrace fotogalerií. Poslanec by měl mít možnost zjišťovat názory svých voličů, proto je na stránkách umístěna anketa. Po technické stránce obsahuje prezentace moderní prvky jako jsou například RSS kanály, ReWrite mod nebo fulltextové vyhledávání. Pro aktivní návštěvníky je připraven i pracovní kalendář pana poslance. V rámci zakázky převedla společnost NETservis s.r.o. veškeré články za období 2000 až 2007 do databáze. Těchto článků, pomocí kterých pan poslanec komentuje aktuální dění, bylo v době spuštění nové verze stránek cca 1.500. Tímto se z běžných osobních stránek politika stává spíše zpravodajský web nebo blog.