Procter&Gamble, jedna z nejvýznamnějších mezinárodních společností pohybující se v oboru výrobu spotřebního zboží, je naším dlouhodobým zákazníkem. Proto jako společnost NETservis, s.r.o. rádi oznamujeme, že jsme k dnešnímu dni spustili novou internetovou prezentaci na www.procter-gamble.cz.

Jméno společnosti Procter&Gamble je pro většinu jejích zákazníků obestřeno tajemstvím. Málokdo totiž zkoumá, která společnost vyrobila Pampers, Hugo Bosse, Ariel, Bonux, Jar nebo Mr. Proper (a desítky dalších), které doma vybalí z nákupní tašky. Procter&Gamble je jedna z nejvýznamnějších mezinárodních společností v oblasti spotřebního zboží a její historie sahá až do roku 1837, kdy byla založena. Procter&Gamble Rakona patří k největším výrobním podnikům v Evropě se zaměřením na prací a čisticí prostředky. Procter&Gamble Rakona je českou „pobočkou“, která je v rámci České republiky jedním z největších exportérů.

Samotná internetová prezentace je výjimečná už jen díky svému vzhledu, který efektivně kombinuje široké možnosti technologie FLASH (animace) a standardů HTML (celé internetové stránky). Cílem bylo v první řadě dodržet firemní barevnost a vhodně zakomponovat logo společnosti. Byl kladen důraz na klasické rozložení stránky – tedy menu v levé části, ve vrchní části grafické prvky a požadovaný obsah ve zbytku prezentace. Titulní stránka se vyznačuje dominantou v podobě velkoformátové flash animace, která naprosto zřetelně naznačuje, co je hlavním cílem společnosti P&G – tedy získávat nové kvalifikované pracovníky – ti si zde mohou vybrat ze 3 částí webu – část pro absolventy, část pro studující a část pro ty, kteří se chtějí zúčastnit týdenní praxe ve společnosti.

Prezentace je co do obsahu na firemní poměry v ČR poměrně obsáhlá. Procter&Gamble klade důraz na maximální možnou informovat všech možných skupin návštěvníků stránek počínaje spotřebiteli a uchazeči o pracovní pozice v P&G konče. Na své si přijdou i žurnalisté (tiskové zprávy) a studenti (nabídka part-time pozic pro studenty 4. A 5. Ročníků technických VŠ a témata studentských prací). Na stránkách jsou k dispozici videa, reklamní spoty, kontaktní formulář a samozřejmě nechybí ani informace o společnosti, kontaktní informace a podrobná mapa. Velmi zvláštní a moderní částí je sekce věnovaná CSR (Corporate Social Responsibility: sociální a environmentální odpovědnost podniku) s názvem „Kde P&G pomáhá“ – najdete zde informace o dobročinných či sponzorských akcích P&G.