Celosvětově známá a uznávaná nevládní organizace Amnesty International vyhlásila náročné výběrové řízení na tvorbu jejich nové internetové prezentace. Společnost NETservis s.r.o. v náročné konkurenci v tomto řízení zvítězila a k dnešnímu dni byla zbrusu nová prezentace organizace Amnesty International spuštěna.

Amnesty International je dobrovolným sdružením lidí, kterým není lhostejné porušování lidských práv kdekoli na světě a chtějí se mu postavit. Proto vedou kampaně, pořádají veřejné akce, zastávají se jednotlivých obětí bezpráví a usilují o systémové změny ze strany vlád a mezinárodních institucí. Za 4 roky oslaví tato organizace 50leté výročí svého založení. Amnesty International působila i v České republice před listopadem 1989.

V rámci výběrového řízení na tvorbu nové Internetové prezentace bylo osloveno celkem 12 společností, z nichž se 7 řízení zúčastnilo a společnost NETservis s.r.o. v této náročné soutěži zvítězila. Součástí naší nabídky byla i sleva, kterou automaticky nabízíme neziskovým organizacím.

Stránky www.amnesty.cz jsou ve své drtivé většině dynamické, to znamená, že se stránky generují dle zadaných pravidel z dat uložených v databázi. Patrně nejrozsáhlejšími dynamickými sekcemi jsou Zprávy, Urgentní akce, Veřejné akce a Vaše úspěchy. Rubrik je na webu mnohem více. Jednoduchý redakční systém umožňuje laikům (v oboru internetových stránek) samostatně měnit a rozšiřovat obsah stránek. Z dalších snadno měnitelných částí stránek je možno uvést Projekty a Kampaně, Volná místa, Novinky, Urgentní apely atd. Kromě informací poskytuje Amnesty International i „reklamní“ předměty v sekci E-shop. Jednotlivé aktuality jsou zařazeny i podle jednotlivých zemí. V rámci zvýšení vyhledatelnosti na serverech typu Google.com či Seznam.cz je prezentace vybavena tzv. ReWrite modem, který namísto nesmyslných URL (www adres) vypisuje tyto adresy včetně názvu článku, kategorií atd.