Moderní internetová prezentace míří na akademickou půdu. Konkrétně se jedná o prezentaci knihovny fakulty Sociálních věd Karlovy univerzity (FSV UK). Nová prezentace, vyrobena společností NETservis, s.r.o. je k dispozici na serveru FSV UK.

Akademické weby byly dlouhou dobu výsadou zastaralých a mnohdy muzejních exemplářů starého webdesignu. Posledních pár let se toto radikálně mění a knihovna fakulty Sociálních věd UK jde s dobou. V rámci slevového programu určeného příspěvkovým organizacím vytvořila společnost NETservis, s.r.o. dynamickou a graficky vynikající internetovou prezentaci.

Na hlavní stránce si návštěvníci ihned všimnou vydařeného designu, na kterém se podíleli dva grafici. Hlavní částí prezentace jsou informace o nových knihách a seznam informačních zdrojů. Obě tyto části jsou plně administrovatelné přes speciální redakční systém. Zde mohou zaměstnanci knihovny spravovat i aktuality umístěné na hlavní straně. A aby toho nebylo málo, mohou si pomocí vestavěného editoru internetových stránek (ve stylu funkcionality MS Word) vytvářet samostatné nové stránky a určovat, kde v menu na ně bude odkaz. Možnost editace stávajících stránek je samozřejmostí.

Podstatnou částí prezentace je vyhledávací modul, který lze využít pro vyhledávání v časopisech, knihách a informačních zdrojích – vyhledávání probíhá v metadatech – tedy nedojde k fulltextovému vyhledávání například v časopisech, ale pouze v názvu časopisu a jeho popisu. Je zde také možnost abecedního výpisu časopisů nebo elektronických zdrojů.