Dnešním dnem si celý svět připomíná 15. výročí krvavého masakru na Pekingském náměstí Nebeského Klidu (na náměstí Tian-an men). Výbor Olympic Watch apeluje na civilizovaný svět Atěmito stránkami.

Olympic Watch (Výbor pro olympijské hry 2008 ve svobodné a demokratické zemi) se, jak již sám název napovídá, zabývá problematikou riskantního rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, kterým bylo ustanoveno konání letních olympijských her v roce 2008 v komunistické Číně. Členy mezinárodního výboru Olympic Watch jsou činitelé různých profesí (spisovatelé, politologové, politici,…) z různých zemí (Česká Republika, Francie, Anglie, Peru, Velká Británie, USA a Slovensko) a snaží se sledovat dění v nejlidnatější zemi světa – v Číně.

Dne 4.června roku 1989 došlo na náměstí Nebeského Klidu v čínském hlavním městě Pekingu ke krvavému potlačení povstání. Tato událost obletěla a šokovala celý svět. Dnes si svět připomíná již 15.výročí této události, která do jisté míry reflektuje přístup komunistické Číny k lidským právům a svobodám. Výbor Olympic Watch se ve sponzorské spolupráci s naší společností NETservis s.r.o. rozhodl vytvořit internetové stránky, jejichž prostřednictvím žádá všechny obyvatele civilizovaného a demokratického světa, aby zapálením svíčky v okně uctili památku padlých povstalců, kteří zemřeli za demokracii, za své přesvědčení a svou svobodu. Prosím připojte se také – prosím, NEZAPOMEŇME.