Internetová prezentace AOlympic Watch se dočkala několika změn v oblasti designu a vnitřní struktury. Všechny tyto změny sponzorsky, čili bez nároku na honorář, provedla společnost ANETservis s.r.o..

Olympic Watch (Výbor pro olympijské hry 2008 ve svobodné a demokratické zemi) se, jak již sám název napovídá, zabývá problematikou riskantního rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru, kterým bylo ustanoveno konání letních olympijských her v roce 2008 v komunistické Číně. Členy mezinárodního výboru Olympic Watch jsou činitelé různých profesí (spisovatelé, politologové, politici,…) z různých zemí (Česká Republika, Francie, Anglie, Peru, Velká Británie, USA a Slovensko) a snaží se sledovat dění v nejlidnatější zemi světa – v Číně.

Sledují hlavně otázky týkající se porušování lidských práv a snaží se nalézt odpovědi na klíčovou otázku – zda bude konání LOH 2003 v Číně výsměchem všem olympijským ideálnům nebo klíčovým momentem, který nastartuje budování demokracie v jedné z posledních bašt komunismu. Cílem výboru Olympic Watch bude v případě nezlepšujících se podmínek v dodržování základních lidských práv a svobod i protest Mezinárodnímu olympijskému výboru a žádost o konání LOH 2008 někde jinde nebo apel na ostatní demokratické státy, aby konání her bojkotovaly.

Internetová prezentace výboru Olympic Watch doznala několika změn. Došlo k lehkému předěláni designu, ke změně navigace a textu a hlavně k dynamizaci některých částí prezentace. V přehledném a decentně řešeném menu nyní můžete nalézt úplně vše, co se týká výboru Olympic Watch – stanovy, tiskové zprávy, výroční zprávy, prohlášení, členy, kontakty…. Odkazy na stránky s podobnou nebo jakkoliv související problematikou jsou samozřejmostí. Výbor Olympic Watch se snaží sledovat dění a zveřejňuje články týkající se této problematiky. Tyto články jsou řazeny do různých kategorií (svoboda slova, trest smrti, Tibet,…) a jejich vkládání a editace je plně dynamické. Součástí prezentace je i její anglická verze.

Velice rádi jsme se ujali této internetové prezentace a protože ideály, názory, lidské soucítění a demokratické smýšlení s výborem Olympic Watch sdílíme, rozhodli jsme se celou svou činnost týkající se prezentace Olympic Watch sponzorovat. Není tomu tak dávno, co byla lidská práva podobným, ne-li stejným, způsobem potlačována i u nás v bývalém Československu, ale lidé na to snadno zapomínají. Chceme jim tímto připomenout, jaké to bylo a že musíme pomáhat tam, kde jsou pošlapávána lidská práva. Nesmírně si vážíme základních lidských práv a svobod a demokracie, která jako jediná umožňuje jejich dodržování. Připojte se k nám a navštivte prosím stránky Olympic Watch.