Vztahy České republiky s naším západním sousedem se velice zlepšují. Věříme, že nová prezentace AKulturní most od společnosti ANETservis s.r.o. k tomuto trendu také přispěje.

Kultura je jedním s nejsilnějších pojítek České republiky s Německem. Po vstupu do Evropské Unie jsme dostali šanci pokračovat ve vzájemné spolupráci za mnohem výhodnějších podmínek. Stránky Kulturní most se specializují zejména na spolupráci s částí Německa, která bezprostředně sousedí s ČR na severu – tedy se Saskem, a to v oblastech kultury. Nápad jako takový vznikl na popud organizátorů Festivalu uprostřed Evropy – Mitte Europa, kde se ukázalo, jaký je skutečný zájem o kulturní spolupráci.

Vznikly tedy stránky Kulturní most, které nabízejí především kontakty z oblasti kultury z obou stran hranice. Tato databanka kontaktů umožňuje vyhledávat pomocí několika kritérií: návštěvník si může vybrat, zda chce kontakty české, německé nebo oboje. Zda chce kontakty na muzea nebo z oblasti literatury atd. V neposlední řadě je na stránkách interaktivní mapa, s jejíž pomocí je možné vypsat kontakty jen z určitého území (například Ústecký kraj).

Vypsané kontakty lze samozřejmě vytisknout. Kulturní spolky, společnosti, uskupení aj. se mohou do databáze pomocí jednoduchého formuláře zaregistrovat. Stránky jsou k dispozici ve dvou jazykových verzích – v české a německé. Společnost NETservis s.r.o. této prezentaci poskytuje technickou podporu pomocí hostingu.