Společnost NETservis s.r.o. vytvořila při pokračující spolupráci s týdeníkem týdeníkem Respekt další novinku - eshop zvaný Koloniál.

Koloniál je vskutku netradiční název pro eshop, ale povaha tohoto nového internetového obchodu není úplně tradiční. Je to především kvůli umístění nákupního košíku, jehož obsah je vždy vidět ve vrchní části Koloniálu. Nemalou roli v \"netradičnosti\" hraje i propojenost Koloniálu a objednávkového formuláře předplatného. Týdeník Respekt nabízí několik druhů předplatného (různé kombinace internetového archivu, aktuálního čísla a tištěné verze časopisu). Obchodníci z časopisu Respektu mohou pomocí poměrně jednoduché administrace ke každému typu předplatného přiřadit dle svých preferencí nejvhodnější produkt umístěný v Koloniálu. V tento okamžik se dotyčný produkt stane dárkem (bonusem) k danému typu předplatného. K jednomu typu předplatného těchto bonusových dárků může být připojeno i více. V praxi to znamená, že pokud si někdo objednává předplatné, je následně automaticky přesměrován na Koloniál, kde jsou mu případně nabídnuty dárky, na které má v ceně předplatného nárok. Tento fakt samozřejmě nevylučuje možnost zakoupit si daný výrobek bez předplatného za plnou cenu. Pokud si někdo chce \"pouze\" koupit některý výrobek v koloniálu, je rovněž upozorněn na to, že objedná-li si určitý typ předplatného, daný výrobek dostane zdarma.

Součástí Koloniálu je samozřejmě i komplexně vybavená administrace, která umožňuje správu výrobků, zákazníků a plateb, informovanosti klientů, exportu dat atd.. Samozřejmostí je rovněž možnost platit v Koloniálu platební kartou.