Tento projekt, zadaný politickou stranou Věci veřejné, zpracovala firma NETservis s.r.o. ve velmi krátkém čase. A to i přesto, že je tato rozsáhlá internetová prezentace postavena na složitém a kompletně na míru vytvořeném redakčním systému, který umožňuje flexibilně spravovat různé úrovně webu. Rychlost provedeného projektu neměla žádný negativní účinek na jeho konečnou kvalitu.

Hlavním cílem celé webové prezentace je informovat voliče o veškerém dění v politické straně, a to pomocí článků, videí a vkládaných aktualit. Slouží tedy jako tzv. informační portál jak pro členy, tak i pro ostatní uživatele. Jak již bylo uvedeno výše, pro spravování těchto stránek byl na míru vytvořen redakční systém, který umožňuje měnit zobrazení bloků homepage na celostátní, krajské i regionální úrovni a to pomocí systému drag & drop. Lze tak jednoduše měnit související obsah, publikovat videa, články, novinky, nové kontakty a témata, vkládat referenda a mnoho dalšího.

Redakční systém umožňuje provozovateli ověřování jednotlivých uživatelů pomocí e-mailu i SMS, synchronizaci s CRM, možnost distribuce oprávnění, systém schvalování vkládaných článků, synchronizace diskusí a možnost odesílání videí na YouTube přímo s pomocí webu veciverejne.cz.

Kromě grafického zpracování provedla společnost NETservis s.r.o. veškeré programování, zlom dodané grafiky, webhosting, rozklad zátěže při jednorázové vysoké návštěvnosti webu pomocí oddělení databáze od obsahu FTP - pracují na dvou různých serverech, synchronizaci s CRM.

Webové stránky působí velice vstřícně vůči jejich uživatelům i návštěvníkům. Obsahují přehledně a jasně zpracované informace o dění ve straně a to i z jednotlivých regionů.