Zadavatel projektu, Petr Špánek, si přál vytvořit od naší společnosti NETservis s.r.o. plně funkční a interaktivními mapami nabitou internetovou prezentaci Labské cyklostezky. Portál byl vytvořen v krátkém časovém horizontu a k plné spokojenosti obou stran.

Internetová prezentace Labská cyklostezka je informační portál pro milovníky cyklistiky. Podrobně mapuje charakter labské cyklostezky mezi Schonou a Prahou a to včetně jejích problematických míst. Web je založen na osobních zkušenostech z mnohých klientových cest, nikoli na zprostředkovaných informacích, informace jsou tedy o to cennější. Je určen nejen pro české cyklisty, ale také pro cyklisty ze zahraničí, především z Německa. Web obsahuje rozsáhlou interaktivní mapu s vyznačenými trasami a velkým množstvím bodů zájmu.

Umožňuje návštěvníkovi bezchybné naplánování celé cyklistické trasy včetně všech zastávek. Trasu včetně vybraných bodů zájmu si lze vytisknout. Pomůže Vám při naplánování ubytování, při vyhledání dobré restaurace. Napoví, kde se nacházejí turisticky zajímavá místa nebo kde můžete očekávat nekvalitní povrch stezky.Při tvorbě internetových stránek nebylo nutné zabývat se designem, ten si zákazník dodal sám. Byl použit Redakční systém WebRedakce ve své základní podobě, byl vytvořen a upraven nepostradatelný modul Google map a zajištěno propojení jazykových mutací s mapami.

Administrace stránek umožňuje import křivek pomocí .kml souborů nebo například definování velikosti informačních bublin u bodů. Podoba webu koresponduje s jeho účelem. Nenajdete zde žádnou přehnanou grafiku, zato velké množství kvalitních a užitečných informací. Dominujícím prvkem je mapa a přehledně rozdělené kategorie jejích prvků.