Internetová prezentace pro ASIM o.s. je dalším zdařilým projektem, který naše firma NETservis s.r.o. se svým kreativním týmem splnila. Cílem zakázky bylo představení nově vzniklého občanského sdružení a vytvoření přehledných informačních stránek včetně interaktivní poradny.

Název občanské sdružení ASIM o.s. je zkratkou pro Asociaci pro právní otázky imigrace. Byla založena v roce 2009 skupinou mladých právníků jež spojoval dohromady právě zájem o problematiku migrace a uprchlictví. Cílem sdružení je hledat nedostatky právní úpravy těchto záležitostí. V případě jejich objevení se snaží o nápravu pomocí vytipovaných a ukázkových případů. Jejich práce zahrnuje také právní poradenství pro cizince a realizaci analytické, informační a vzdělávací činnosti zaměřené na odbornou i laickou veřejnost.

Nově vytvořené internetové stránky mají právně seriózní podobu, ale zároveň na nich lze nalézt prvky určité hravosti. A to zejména díky siluetám postaviček držících se za ruce, které vypadají jakoby byly nakreslené dětskou rukou.

Navigace je umístěna vlevo a obsahuje odkazy jako Životní situace, Legislativa, Judikatura, Ligitační činnost. Zajímavostí je Archív aktualit a možnost Právního poradenství. Další odkazy lze nalézt i nahoře na stránce.

Při vytváření prezentace byla udělána vstupní analýza, byla vytvořena grafická šablona a byl nasazen redakční systém WebRedakce, který klientovi umožňuje libovolné aktualizace.