Společnost Altec a.s. vyhlásila pro tvorbu stránek vlastní výběrové řízení. Naše firma NETservis s.r.o. toto výběrové se svým návrhem designu vyhrála a úkolu se zodpovědně ujala.

Společnost Altec a.s. byla založena již v roce 1991 a patří dnes mezi nejvýznamnější dodavatele špičkových řešení komplexních podnikových informačních systémů (ERP) pro segment středních průmyslových podniků v ČR. Dodávají IFS a ALTEC aplikace, informační systémy, servery, počítačové sítě, zálohovací systémy. Zajišťují implementace, školení, záruční a pozáruční servis, systémovou integraci, IT poradenství, outsourcing IT a další.

Design samotné internetové prezentace byl poměrně náročný. Nejsložitější bylo vytvořit interaktivní flash animace nahoře na první straně. Byla udělána SEO analýza (optimalizace pro vyhledávače), byl nasazen redakční systém WebRedakce, na něž byl aplikován domluvený design. Naplnění daty si klient obstaral sám.

Po spuštění nově vzniklé prezentace provedla naše firma NETservis s.r.o. SEO revizi s tím, že byly opraveny meta informace tak, aby co nejvíce vyhovovaly internetovým vyhledávačům.

Zajímavostí je také to, že klient má možnost na hlavní straně umístit místo animace obrázek. Např. upoutávku na nový seminář. Na hlavní straně je pět produktů, přičemž u každého z nich se náhodně střídají obrázky. Ty si klient dle libosti a potřeby může kdykoliv měnit ve své administraci.

Každá produktová řada má svou vlastní hlavičku, která se na podstránkách zobrazuje místo animace. Kromě kontaktního formuláře je zde také možnost vytvořit stránku, ke které se připojí tzv. registrační formulář. Tak lze například vytvořit stránku o novém semináři a zájemci se tam registrují. V editaci té konkrétní stránky pak administrátor vidí seznam registrovaných včetně kontaktních údajů a je možno si tento seznam stáhnout do programu Microsoft Excel.