Internetová prezentace pro Agrinatura Association byla vytvořena profesionálním týmem naší společnosti NETservis s.r.o. Cílem bylo kompletně zrekonstruovat původní web.

Agrinatura Association je Evropská asociace univerzit a výzkumných organizací zabývajících se rozvojem zemědělství a vzděláním. Zaměřuje se na projekty zlepšující zajištění zemědělců a zároveň se snaží omezit dopady zemědělské činnosti na životní prostředí. Na jejich web se připojují uživatelé jak z Evropských institucí, tak i ze zemí, kde je omezený přístup k internetu.

Byla připravena kompletní grafika včetně jejího zlomu, na stránky byl nainstalován Redakční systém WebRedakce obohacen o modul pro Google mapy (záložka About us), kde si klient může nastavit členské země a jednotlivé členské organizace. Administrace má několik úrovní, každá stránka může mít nastaveno vlastní oprávnění pro přístup a editování.

Při zpracování prezentace byl kladen důraz na odlehčenou grafiku a rychlé načítání stránek pro připojení z rozvojových zemí. Součástí prezentace je intranetová sekce pro vnitřní komunikaci členů asociace a sdílení dokumentů.

Prezentace je jednoduchá, zaměřená zejména na srozumitelnost a přehlednost. Stránce dominuje vždy jedna tematická fotografie, navigace je umístěna nahoře a vlevo na stránce. Nechybí okénko Search pro rychlé vyhledávání. Jediné, co naše společnost NETservis s.r.o. nevytvářela, bylo firemní logo. To bylo převzato z minulého webu.