Portál www.vira.cz, provozovaný Pastoračním střediskem spadajícím pod Arcibiskupství pražské, obsahuje zbrusu nový modul. Ve stylu internetové poradny byl společností NETservis s.r.o. vytvořen systém Otázky a odpovědi, pomocí kterého mohou návštěvníci pokládat otázky především teologického zaměření a pracovníci pastoračního střediska na tyto otázky odpovídají.

Internetová poradna je pojmem poslední dobou velmi rozšířeným. Internetoví uživatelé vždy vítají možnost zeptat se odborníků pomocí internetu bez nutnosti kamkoli chodit nebo telefonovat. Na poli teologie dosud tato služba neexistovala.

Základním smyslem a cílem modulu „Otázky a odpovědi“ je poskytovat odpovědi na otázky návštěvníků stránek. Tyto otázky může kdokoli položit prostřednictvím systému. Ten otázku zaeviduje a nezobrazí ji na stránkách, ale namísto toho nastartuje poměrně složitý systém procesů, který otázku předá té správné osobě. Jakmile dojde k zodpovězení dotazu, je tento zaslán zpět odesilateli a v některých případech zveřejněn i na stránkách. Ke každé otázce může být připojena diskuze.

Otázky jsou přehledně rozděleny do systému kategorií. S jejich pomocí může návštěvník vyhledávat sobě blízké otázky a odpovědi. Pokud by snad někdo nechtěl procházet systém kategorií, může využít i vyhledávání. Společnost NETservis s.r.o. poskytuje pro tento projekt kompletní hosting.