NETservis s.r.o. spolupracoval s firmou Castrol Lubricants (CR), s.r.o. již na několika úspěšných projektech. Pomocí redakčního systému, který je celosvětově nainstalován pro všechny národní stránky společnosti Castrol se firma NETservis s.r.o. od roku 2007 stará o stránky castrol.cz, bp-czech.cz a castrol.sk.. Není tedy divu, že společnost Castrol Lubricants (CR), s.r.o. je jedním z nejvýznamnějších zákazníků společnosti NETservis s.r.o.

V tomto projektu měla společnost NETservis s.r.o. za úkol vytvořit internetovou aplikaci, která pomůže uživatelům stránek Castrol Lubricants (CR), s.r.o. (na http://www.castroledge.cz/iframe.php) vybrat nejvhodnější typ maziva pro zadanou značku a typ vozu.

Nejprve bylo proto potřeba zanalyzovat a upravit rozsáhlou interní databázi společnosti Castrol Lubricants (CR), s.r.o., která obsahuje informace o cca 3500 modelech automobilů a zároveň i nejvhodnější doporučované produkty pro jednotlivé modely. Dalším krokem bylo naprogramování výstupu z databáze, tedy to co již vidí konkrétní uživatel. Při výběru konkrétního modelu lze využít jak uvedenou nabídku značek a modelů automobilů, tak i rychlé vyhledávání. Grafická část projektu byla podle německého vzoru vytvořena společností NETservis s.r.o., která též poskytuje celé aplikaci hosting.

Při programování aplikace byl největší důraz kladen na dynamičnost celého systému. Byl vytvořen nástroj, pomocí kterého lze interní vyexportovaná data ze systému zadavatele bez jakýchkoli úprav přímo načíst do aplikace, kde se bez potřeby dalšího zásahu ukazují jejím uživatelům.