Fond pro podporu výzkumu je specifickým grantem (fondem) pro podporu výzkumné činnosti apod. Pro prezentaci a správu výzev, přihlášek a projektů potřebuje silnou internetovou prezentaci, kterou je schopen udržovat bez navýšení nákladů. Přesně takovou prezentaci Fondu pro podporu výzkumu dodala společnost NETservis, s.r.o. v podobě výrazně rozšířené aplikace WebRedakce.

Rozsáhlá internetová prezentace, resp. její jádro, je založeno na redakčním systému WebRedakce, který byl pro potřeby Fondu pro podporu výzkumu výrazně rozšířen. Samozřejmě společnost NETservis, s.r.o. zajišťovala vše od designu, převodu designu do XHTML až po hostingové služby, ovšem tím hlavním a nejdůležitějším aspektem byla tvorba systému nad redakčním systémem.

Základní editační schopnosti WebRedakce jsou popsány zde a z těch pokročilejších, které se dodatečně přidávaly přesně na míru klientovi patří: správa výzev, odesílání formulářů, řízení workflow (řízení procesů: systém dokáže správně směrovat informace tak, aby se včas dostaly tam, kam mají) a kompletní správa žádostí. V závislosti na přidělených právech může uživatel administrovat své žádosti jako registrovaná předkládající osoba. Na druhé straně je zde i uživatelská role pro řídíc výbor, který přímo přes webové rozhraní v administraci provádí hodnocení žádostí.

Samozřejmostí jsou prvky typu kalendář, novinky na hlavní straně, fulltextové vyhledávání a multilingvální podpora (prezentace je v několika jazykových mutacích).