Téměř současně s dokončením nové oficiální prezentace organizace Amnesty International spustila společnost NETservis s.r.o. podpůrnou prezentaci – databázi zemí, která obsahuje vyčerpávající informace o zemích z celého světa. Netřeba zdůrazňovat, že se jedná o informace s tématikou dodržování lidských práv.

Při příležitosti Mezinárodního dne uprchlíků dnes zahájila česká pobočka Amnesty International (AI) provoz Internetové databáze informací o stavu lidských práv v zemích, ze kterých přicházejí uprchlíci. Spolehlivý monitoring mohou využívat žadatelé o azyl, pracovníci ministerstva vnitra, kteří o azylu rozhodují, soudci, advokáti, ale také veřejnost.

Společnost NETservis s.r.o. dodala tuto další prezentaci – databázi zemí – jako doplněk k hlavní Internetové prezentaci www.amnesty.cz. Na hlavní stránce databázového systému si návštěvník může vybrat kontinent nebo zemi či téma. Tímto způsobem lze velmi rychle zobrazit ty správné informace, jejichž zdrojem jsou především výroční zprávy Amnesty International. Ke každé zemi jsou kromě tématických informací přiřazeny i jednotlivé zprávy.