Pro sdružení Likvidace lepry již naše společnost NETservis s.r.o. před nedávnem vytvářela internetovou prezentaci. Nyní bylo třeba vytvořit komplexní databázový systém všech dárců tohoto sdružení.

Sdružení Likvidace lepry bylo založeno v roce 2010 pražským arcibiskupem jako církevní právnická osoba. Sdružení má primární cíl pomáhat léčit choroby jako lepra, tuberkulóza a malárie ve třetím světě. Snaží se tyto choroby ze světa vymýtit jak finanční, tak i nefinanční pomocí. Dle svých možností staví nemocnice, ambulance, šíří osvětu a poskytuje nemocným léky.

Sdružení má již tisíce dárců, proto bylo nutné kromě samotné internetové prezentace vytvořit také speciální databázový systém na zakázku. Jádrem databázového systému je správa dárců a jejich darů. Všichni uživatelé si mohou dle potřeby volně přizpůsobit filtry a výpisy jednotlivých parametrů a ty pak úplně jednoduše exportovat do Excelu. Další důležitou funkcí je správa a tisk dokumentů jako jsou pokladní doklady, potvrzení o přijetí daru či děkovné dopisy. Systém umožňuje i propracovanou správu uživatelských práv včetně bezpečného přihlašování pomocí sms textových zpráv. Databáze tak sdružení ušetřila veliké množství času zjednodušením a zautomatizováním většiny nutných procesů.

Naše společnost NETservis s.r.o. provedla veškeré programování a to včetně layoutu administračního prostředí. Databáze obsahuje mnoho dynamických částí - sms přihlášení, zmiňované exporty, libovolné úpravy filtrů, generování děkovných dopisů pro tisk nebo jako pro zaslání emailem. Uživatelé mohou k dárcům a darům přidávat vlastní parametry a pak podle nich filtrovat vše potřebné.

Databáze dárců byla vytvořena expresně ve velmi krátkém čase.