Internetová agentura NETservis spustila prezentaci se zbrusu novou grafikou pro Český kosmický portál. Jeho cílem je informování veřejnosti o veškerých aktivitách ČR týkajících se její kosmické činnosti.

Nová grafika zcela koresponduje s tématem kosmického portálu, doplněna o fotografii vesmírné družice. Celý web je postaven na redakčním systému WebRedakce, což je komplexní redakční systém pro snadnou správu webové prezentace. Výrazně zjednodušuje aktualizaci, rozšiřování či úpravy obsahu www. Na rozdíl od většiny webů jiných státních správ je prezentace kosmického portálu velmi často aktualizována a každodenně doplňována o nové informace. Web je propojen se sociálními sítěmi Facebook a Twitter a je vytvořen, kromě české, ještě v anglické jazykové mutaci.

Prezentace slouží jako jednotný informační portál pro kosmické aktivity České republiky a má za úkol přinášet informace o těchto činnostech jak populaci České republiky, tak i té zahraniční. Na vytváření jeho obsahu se podílí členové Koordinační rady ministra dopravy pro kosmické aktivity, která vznikla z potřeby jednotného hlasu ke kosmické problematice ČR. Mezi tyto členy patří Ministerstvo dopravy, které také zajišťuje provoz celého portálu, dále Ministerstvo školství, tělovýchovy a mládeže, Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo obrany, Ministerstvo zahraničí a Úřad vlády České republiky.

Každé z výše uvedených ministerstev má v horní navigaci svou vlastní záložku, po jejímž rozkliknutí jsou nám nabídnuty nejnovější aktuality každého z oborů týkajících se v převážně většině kosmických služeb. Prezentace obsahuje sekci Aktuality, kalendář akcí, rychlý vstup pro registrované uživatele a okénko rychlého vyhledávání.