Naše firma NETservis s.r.o. spolupracovala se společnostmi Castrol Lubricants (CR), s.r.o. a Castrol Slovensko, s.r.o. již na několika úspěšných projektech. Vytvářeli jsme pro ně například B2B e-shop pro CZ verzi, dále internetovou aplikaci pro výběr nejvhodnějšího maziva, již několik let spravujeme zadavatelův CMS systém a mnohá další. Nyní nám skupina Castrol zadala projekt vytvoření B2B e-shopu pro rumunský Castrol Lubricants RO SRL.

Společnost Castrol Lubricants (CR), s.r.o. má obrovskou historii. Zakládající firma vznikla již v roce 1889 jako CC Wakefield@Co, ze které vyrostl dnešní Castrol, který nadále expanduje po celém světě. Původní výrobky sloužily jen k mazání parních strojů. Postupem času se společnost rozvíjela díky boomu motorových vozidel, kterým nabízí prvotřídní motorové oleje. Ty stále vyvíjí v závislosti na měnících se potřebách motorů a jejich řidičů. Castrol je součástí koncernu BP.

Cílem projektu bylo vytvoření B2B (bussines 2 bussines) e-shopu, který umožní on-line nákup výrobků firmy Castrol jejich velkoobchodním klientům. Každý nakupující tak musí být již stávajícím obchodním partnerem společnosti. Jedině tak získá přihlašovací údaje a může e-shop využívat. Náhodným návštěvníkům se zobrazují pouze základní kontaktní informace.

Pro vytvoření e-shopu bylo nutné zřídit webhosting a provést kompletní programovací práce včetně propojení se SAP. Bylo třeba implementovat na stránky veškeré rumunské texty. Zajímavostí a velikou výhodou zároveň je automatické načítání skladové dostupnosti výrobků.