Zadavatel projektu společnost Wolters Kluwer ČR, a.s. provozuje na svém portále danarionline.cz poradenství pro daňové poradce a profesionály v oblasti daňové problematiky. Poskytuje svým uživatelům veškeré informace týkající se daňové legislativy a jejích změn. Na uvedených stránkách naleznete vzory, tabulky a sazby jednotlivých daní, aktuální kurzy měn a mnoho dalšího.

Cílem projektu zadaného společnosti NETservis s.r.o. bylo posoudit z pohledu návštěvníka stránky danarionline.cz. tzn. provést analýzu použitelnosti, přístupnosti a technologický audit. Sama analýza byla rozdělena na dvě části. První se zaměřila na uživatelskou funkčnost, druhá se zabývala technickými parametry.

Bylo potřeba zanalyzovat ergonomii stránek, rozložení prvků na stránce, logičnost jejich struktury, uživatelské procesy jako je registrace apod. Bylo potřeba zjistit, zda jsou stránky technologicky správně. Tedy jestli se v případě potřeby správně vytisknou, zda se dobře zobrazí v prohlížečích, jestli se korektně zobrazí s vypnutými obrázky či vypnutým javascriptem apod.

Závěrečná zpráva tedy obsahovala analýzu výše uvedených procesů, nebyly prováděny žádné další činnosti jako tvorba internetové prezentace, úprava webových stránek apod. Naše společnost NETservis s.r.o. v ní vyzdvihla nejen kvality klientova informačního portálu, ale také ho upozornila na jeho nedostatky.

Přestože se společností Wolters Kluwer ČR, a.s. naše firma spolupracovala poprvé, doufáme, že byli s naší prací spokojeni a že budou brzy následovat další úspěšné projekty.